Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Muffin receptek

2008.09.11

Muffin receptek / Édes

ALAP MUFFIN RECEPT

Bármivel variálható

Hozzávalók:

30 dkg liszt

30 dkg ráma

30 dkg cukor

4 tojás

1 csomag sütőpor

1 kk szódabikarbóna

vaníliás cukor

(tej)

 

ALMÁS MUFFIN

Hozzávalók:         (12 db)

24 dkg liszt

másfél kk sütőpor

1 kk fahéj

negyed kk reszelt szerecsendió (e kettő helyett szoktam Kotányi almás rétes fűszerkeveréket használni)

10 dkg barnacukor

2 db meghámozott, apróra vagdalt alma

1 simára kevert tojás

2 dl tej

5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

A sutot forróra (200 fok) bemelegítjük, a muffin formák aljat olajjal kikenjük.  A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük. Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal. Ezután belekeverjük a fűszeres lisztet, és lazán, villával összeforgatjuk a masszát, amíg teljesen át nem nedvesedik. A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert megnő sütés közben. Kb. 30-40 perc alatt sül készre.

Ugyanezt a tésztát szoktam (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. Az eredeti recept réteslisztet javasolt, de bevallom őszintén, nekem jobban ízlik normál finomlisztből.

A barna cukor nem feltétlenül kell bele, de ettől barnásabb színe, és érdekesebb íze lesz.

ALMÁS MUFFIN

Hozzávalók:

1 db alma
24 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
1 csipet só
9 dkg cukor
50 ml olaj
1 db tojás
125 ml tej
Elkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a cukrot, az olajat, a tojást és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almadarabkákat és az egészet jól összekeverjük.

ALMÁS MUFFIN

Hozzávalók:

3 db alma
28 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 csapott tk sütőpor
12 dkg cukor
1 csipet fahéj
1 csipet só
250 ml tej
60 ml olaj
½ tk vanília
1 db tojás
1 ek barna cukor
Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat és a sót összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük az olajat, a vaníliát, a tojást és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almadarabkákat és az egészet jól összekeverjük.

ALMÁS-FAHÉJJAS MUFFIN

Hozzávalók:

2 tojás

2 ek cukor

3 szép nagy alma

1/2 ek fahéj

1 tk sütőpor

25 dkg liszt

15 dkg vaj v. margarin v. olaj

Elkészítés:

2 tojás fehérjét 2 ek cukorral keményre verek. Belereszelek 3 szép nagy hámozott almát. Hozzáadok kb. fél ek reszelt fahéjat. Beleszitálok annyi lisztet, hogy szép massza keletkezzen + teszek bele 1tk sütőport és kb. 1 ek Vajat, vagy más zsiradékot. Lehet bele szórni mazsolát is.

Kapszliba, formába kb. 20-25 percet sütöm

 

ALMÁS FŰSZERES MUFFIN
Hozzávalók:          (12db)

1, 5 pohár liszt
1 ek sütőpor
1 kk fahéj
1/4 kk szerecsendió
1/4 kk szegfűszeg
1 csésze müzli vagy gabonapehely
2 tojás
2/3 csésze tej
1/4 csésze olaj
2/3 csésze cukor
1 csésze aprított alma

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet a sütőporral, fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, müzlivel vagy gabonapehellyel.
Jól kikeverjük a tojást a tejjel, olajjal, cukorral.
Legvégül hozzáadjuk az almát.
Előmelegített sütőben 180 C-on 15-20 percig sütjük.

 

ALMÁS-JOGHURTOS MUFFIN
Hozzávalók:    (12 db)
2 csésze liszt,

½ csésze cukor,
1 csomag sütőpor,
fél mk szódabikarbóna,
½ tk őrölt fahéj,
½ tk őrölt szerecsendió,
½ tk só,
1 csésze natúr joghurt, (2, 5 dl)
1 nagy tojás,
¼ csésze olvasztott vaj,
2 tk reszelt citromhéj,
3 finomra kockázott alma,
¼ csésze cukor,
2 tk  őrölt fahéj.
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a fél csésze cukrot, a sütőport, a fél teáskanál fahéjat, a szerecsendiót és a sót, majd tedd félre. Egy kisebb tálban keverd krémesre a joghurtot, majd add hozzá a felvert tojást. Ehhez jön még az olvasztott vaj és a reszelt citromhéj. A két tál tartalmát finoman keverd össze, majd add hozzá az almadarabkákat. Töltsd meg ezzel a muffinformákat. A tetejére rakj a negyed csésze cukor és a két teáskanál fahéj keverékéből még így, amikor nyers a tészta. Tedd be sülni, és süssed 20-25 percig, (Légkeveréses: 20 perc 160 fokon) amíg aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni.

ANANÁSZOS MUFFIN 1

Hozzávalók:
25 dkg ananász
20 dkg vaj
15 dkg cukor
4 db tojás
38 dkg liszt
2 tk sütőpor
Elkészítés:

Az ananászt apró darabokra vágjuk. Egy tálban habosra keverjük a vajat, cukrot és a tojásokat. Egy másik tálban a lisztet, sütőport és az ananászdarabkákat. A száraz dolgokat hozzákeverjük a vizesekhez és jól összedolgozzuk.

ANANÁSZOS MUFFIN 2

Hozzávalók:
20 dkg ananász (dobozos)
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
6 dkg zabpehely
3 tk sütőpor
2 db tojás
18 dkg cukor
15 dkg lágy/puha vaj
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg tejföl
Elkészítés:

Az ananászt apró darabokra vágjuk. A lisztet, keményítőt, zabpelyhett és a sütőport összekeverjük egy tálban. Egy másikban a tojásokat, cukrot, vajat, vaníliás cukrot és a tejfölt elkeverjük. A lisztes keveréket és az ananász darabkákat hozzáadjuk és jól összekeverjük

ANANÁSZOS-CSOKIS MUFFIN

Hozzávalók:

25 dkg konzerv ananász
26 dkg liszt
2 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
6 dkg csokireszelék, reszelt csoki
1 db tojás
14 dkg cukor
80 ml olaj
280 ml tej
Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a csokireszelékkel. Az ananászt kis darabkákra vágjuk. A tojást felverjük a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végül az ananászt is hozzákeverjük.

ASZALTGYÜMÖLCSÖS MUFFIN 1.
Hozzávalók:
200 g aszalt gyümölcs
200 g liszt
2 tk sütőpor
200 g vaj
200 g méz
4 tojás
2 tk fűszerkeverék (gondolom, a mézes sütikhez való jó bele)
Elkészítés:

190°C-ra előmelegítjük a sütőt. Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport egy tálban összekeverjük. A vajat, mézet, tojást és fűszerkeveréket habosra verjük. A két keveréket és az aszalt gyümölcsöket összedolgozzuk. Formába töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.

 

ASZALTGYÜMÖLCSÖS MUFFIN 2.
Hozzávalók:
40 g datolya
50 g kandírozott ananász
40 g mandula
80 g mazsola
2 ek rum
2 ek liszt
200 g vaj
180 g cukor
1 tk reszelt citromhéj
4 tojás
190 g liszt
Elkészítés:

A datolyát, ananászt kis kockákra vágjuk, a mandulát felaprítjuk. Datolyát, ananászt, mandulát, mazsolát és a rumot összekeverjük, és két órát pihentetjük. Belekeverjük a lisztet.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A vajat, cukrot, citromhéjat és a tojásokat habosra keverjük. Összekeverjük a lisztes gyümölcsmasszával. Formába töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.

BAILEY'S MUFFIN

Hozzávalók:

2 db tojás,

8 dkg cukor,

1 csomag vaníliás cukor,

8 dkg vaj,

1, 2 dl Bailey's,

15 dkg liszt,

1, 5 teáskanál sütőpor.

Elkészítés:

A szokásos módon

 

BANÁNOS MUFFIN

Hozzávalók:

10dkg vaj,

1 csésze cukor,

2 tojás,

1/2 csésze tej,

2 csésze liszt,

2 teáskanál sütőpor,

2 érett banán villával szétnyomkodva

Elkészítés:

A vajat a cukorral kikevered, belekevered a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót. 20-30 percig alacsony hőfokon süsd, hogy jól átsüljön.

 

BANÁNOS-ÁFONYÁS MUFFIN

Hozzávalók:          (Kb. 16 db)

300 g liszt,

2,5 kávéskanál sütőpor,

fél kávéskanál szódabikarbóna,

fél teáskanál fajéj

2 tojás

90 g barna v. fehér cukor

1 csomag vaníliás cukor

80 ml olaj v. 125 g vaj

280 ml tej

2 db villával áttört banán

lecsöpögtetett áfonya

Elkészítés:

Össze kell keverni egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat.

Egy másik tálban kikeverni a tojást a cukorral, vaniliás cukorral, olajjal v. vajjal, tejjel.

Hozzáadni a villával áttört banánt, majd a lisztes keveréket és a végén a lecsöpögtetett áfonyát, melyet egy kevéske lisztbe átforgatunk, mielőtt a tésztába kevernénk.
Muffin formákba 3/4 részig önteni és 25-30 percig sütni előmelegített (180 fokos) sütőben.

 

BANÁNOS-CSOKIS MUFFIN

Hozzávalók:

200g liszt

2Tk sütőpor

1/2Tk szódabikarbóna

1/4tk fahéjpor

3tk kakaópor

1 tojás

175g cukor

100ml olaj

125g kefir

Elkészítés:

Jól kikeverni, 3 érett banánt villával összetörni, a tojásos masszába keverni, a lisztet is gyors mozdulatokkal bele és mehet a muffin sütőbe. 180°C-on 20-25 perc

 

BANÁNOS-ZABPELYHES MUFFIN:

Hozzávalók:          (8 db nagyobb vagy 12 db kisebb muffin)

1 csésze teljes kiőrlésű liszt

2 tk sütőpor

1/2 tk szódabikarbóna

1 csésze zabpehely

2 tojásfehérje

1 1/2 tk vanília eszencia

1/4 tk mandula eszencia

1/4 csésze juharszirup

2 ek tej

2 ek olaj

1 csésze banán pürézve (kb. 2db)

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a zabpelyhet egy tálban.

Egy másik tálban összekeverjük a tojásfehérjéket, juharszirupot, tejet, olajat, két fele eszenciát és a banánt. Ezt a masszát a száraz dolgokhoz öntjük és éppen, hogy összekeverjük. Én mindig keverek bele áfonyát, vagy valami egyéb gyümölcsöt. Muffin formában kb. 170 fokon 15-20 percig sütjük.

 

BANÁNOS-KÁVÉS MUFFIN
Hozzávalók:
2 db érett tört banán
3 ek kávélikőr
125 g liszt
2 tk sütőpor
30 g aprított mogyoró
1 ek instant kávé
1 ek kakaópor
2 tojás
120 g vaj
120 g cukor
1 csomag vaníliás cukor

BROWNIE MUFFIN A'LA ÓNIX:

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tejföl
2 db tojás
10 dkg cukor
5 dkg étcsoki olvasztva
2 dkg étcsoki feldarabolva
5 dkg darabos dió
6 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 marék mazsola, rumban megáztatva

Elkészítés:

Egy edényben összekevertem a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport. Másik edényben megolvasztottam a vajat a cukorral, csokival. Amikor langyosra hűlt, belekevertem a tojásokat, és a tejfölt. 2 edény tartalma zutty össze, bele a darabos dió, mazsola, darabos csoki. Muffin sütőformákba adagolva, sütés 180 fokon 15 perc.

 

BÚZAKORPÁS MUFFIN

Hozzávalók:          (16 db)

0,5 csésze barnacukor,

csipet só,

1 teáskanál szódabikarbóna vagy 2 teáskanál sütőpor
1,5 csésze búzakorpa,

1 csésze zabpehely,

2/3 csésze liszt,

1,5 teáskanál fahéj,

0,5 teáskanál szerecsendió
1/3 csésze olaj,

2 evőkanál méz,

2 tojás,

1,5 pohár (natúr) joghurt,

kevés almalé

1/4 csésze apróra vágott dió,

1/2 csésze mazsola,

1/2 csésze reszelt citrom héja

Elkészítés:

Egy tálban előre összekeverjük az alábbiakat: barnacukor, só, szódabikarbóna vagy sütőpor, búzakorpa, zabpehely, liszt, fahéj, szerecsendió.
Majd egy másikban jól elvegyítjük a következőket: olaj, méz, tojás, joghurt, almalé.
Ehhez hozzáadjuk a lisztes-korpás keveréket és végül belekeverünk egy kevés apróra vágott almát és az apróra vágott diót, a mazsolát és a citrom héjat.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a korpa és a zabpehely badagadjon és csak másnap sütjük. 350 fokon 25-30 percig.

CAPPUCCINOS MUFFIN

Hozzávalók:

4 db tojás

20 dkg cukor

20 dkg margarin

1 tk fahéj

0. 5 tk szegfűszeg

2 dkg kakaó

2 dkg instant cappuccino por

20 dkg liszt

Elkészítés:

A tojásokat, a cukrot, a margarint, a fahéjat és a szegfűszeget habosra keverjük. A kakaót, a cappuccino port és a lisztet hozzákeverjük.

CAPPUCCINOS MUFFIN

Hozzávalók:

15 dkg csokoládé

1 tk instant kávépor

2 tk forró víz

25 dkg liszt

2 tk sütőpor

7 dkg margarin

14 dkg cukor

1 db tojás

1 tk vanília

60 ml tej

Elkészítés:

A csokit összetörjük. A kávéport összekeverjük a forró vízzel és hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sütőport, és a csokit összekeverjük. Egy másik tálban a margarint, a cukrot, a tojást, a kávét, a vaníliát és a tejet habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzákeverjük a margarinoshoz.

 

CAPUCCINOS-CSERESZNYÉS MUFFIN
Hozzávalók:

1 üveg cseresznyebefőtt (lecsurgatva)
300 g liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
40 g. cappuccino-por
6 ek. Forró víz  (a capp.-porhoz elegyítve)
2 tojás
120 g vaj
80 ml olaj
200 g joghurt

 

CITROMOS MUFFIN
Hozzávalók:         (kb. 16 db)

10 dkg vaj
2 dl cukor
2 tojás
1 citrom héja
3dl liszt
1 tk sütőpor
1 dl tejszín

Máz:
0, 5 dl cukor
2 tojás fehérje
1-2 ek citromlé

Elkészítés:

Kavarjatok géppel! Vaj + cukor először, majd tojás, liszt, amibe belekavarjuk a sütőport és a vaníliát , végül a tejszínt.
Öntsd a formába (mindig 3/4-ig töltsd meg csak). 200 fokon 10-12 perc. Ha kész hagyd hűlni a tepsiben.
Máz: Verd fel kemény habba a tojásfehérjét , bele a cukrot, tovább verni jó kemény habba és bele a citromlevet. Minden muffin tetejére tegyél egy kávéskanállal.

250 fokon 1-2 percre vissz a sütőbe.

CITROMos MUFFIN

Hozzávalók:

2 tojás szétválasztva,

1/2 csésze puha vaj,

1/2 csésze cukor,

1 csésze liszt,

1 tk sütőpor,

1/4 tk só,

3 ek citromlé,

1 tk reszelt citromhéj,

1 ek cukor,

1/8 tk fahéj
Elkészítés:

Egy tálban addig verjük a tojássárgákat, amíg világos színű lesz, kb. 3 percig. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot. Belekeverjük a sárgákba. Keverjük össze a lisztet, sütőport, sót. Vegyítsük az előzőekkel és citromlével és citromhéjjal. Verjük keményre a tojásfehérjét és óvatosan keverjük a tésztába. Osszuk el muffin formákba. A cukrot a fahéjjal keverjük el és hintsük meg vele a muffinokat. 20-25 perc alatt süssük készre.

 

CITROMOS MUFFIN  

Hozzávalók:         (12 db)
100 g vajas keksz (Butterkekse)
150 g liszt
1 citrom lereszelt héja (kezeletlen, nem utóérlelt citrom, mert az nem egészséges)
2 teáskanál sütőpor
1 db tojás
125 g kristálycukor (barnával finomabb)
80 ml étolaj (soknak hangzik, de tényleg kell)
200 g natúrjoghurt
2 evőkanál citromlé
1/8 liter bitter lemon (én itt grapefruit levet használtam)
Elkészítés:

1. edényben: A kekszet jó alaposan összetöröd, annyira kicsire, amennyire csak tudod, de ne ledaráld. + liszt + sütőpor + citromhéj.
2. edényben: tojás + cukor + olaj + joghurt + citromlé + bitter lemon
3. Az első és második edény tartalmat összekeverjük.

CITROMOS-GYÖMBÉRES MUFFIN

Hozzávalók:

2 tk gyömbérgyökér összevágva,

4 tk citromaroma,

½ csésze vaj,

1 csésze cukor,

2 tojás,

2 csésze liszt,

1 tk szalalkálé, 1 csésze tej

Elkészítés:

Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Reszeljünk le 2 tk citromhéjat, vágjuk össze a gyömbért. Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. A tojásokat egyenként verjük bele. Hozzáadjuk a citrom aromát és a gyömbért. A szalalkálét keverjük el a tejben, ez elkezd majd pezsegni, bugyogni. A liszt egyharmadát öntsük a gyömbéres keverékhez, majd a többit is felváltva a tejjel. Amikor jól összekevertük, osszuk muffin formákba és 15-20 perc alatt süssük világos barnára.

 

CITROMOS-MANDULÁS MUFFIN
Hozzávalók:

2 alaposan megmosott citrom,

3 tojás,

15 dkg őrölt mandula,

1 tk sütőpor,

15 dkg cukor

Elkészítés:

A citromokat beletettem egy kis lábosba, és annyi vizet öntöttem rájuk, amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vettem a lángot, és fedő alatt 20 percig csendes bugyogásban tartottam a gyümölcsöket. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy megpuhuljanak, aztán kellett még további 30 perc, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek. Bekapcsoltam a sütőt 175 fokra, és nekiláttam a pofonegyszerű tésztakészítésnek. A citromokat félbevágtam, a magokat kés hegyével kipiszkáltam belőlük, és a magnélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágtam. Igen, szőröstül-bőröstül, azaz puha héjával és lágy belsejével együtt (fórumos tapasztalat: a héja miatt kicsit kesernyés lesz). Elővettem a késes betétű robotgépet, és máris zuttyantottam bele a citromdarabokat, hozzájuk küldtem a tojásokat, és a géppel addig kevertem, míg szinte sima massza lett belőle. Maradtak benne imitt-amott hangyakörömnyi citromhéjdarabkák, de azokra finom volt rábukkanni a már kész muffinokban. Hozzászórtam még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport meg a cukrot, és megint jöhetett a gépi kevercselés. Ezzel kész is volt a tészta, amelyet bekanalaztam a papír kapszlikkal kibélelt muffinformába. A sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem a muffinokat, amelyek a lédús citrompép miatt még egy-két nap múlva sem száradtak ki. 12 muffin lesz belőle.

 

CORNFLAKE MUFFIN

Hozzávalók:    (16 db)

1 tojás,
130 g barna vagy fehér cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
80 ml olaj vagy 125 g puha vaj,
2 evőkanál citromlé,
280 ml joghurt, kefir vagy savanyútej (az eredeti recept buttermilket ír, de helyettesíthető).
150g liszt,
100 g cornflakes (összemorzsolni),
2 teáskanál sütőpor,
fél teáskanál szódabikarbóna (natron),
1 citrom reszelt héja,
80 g mazsola.

Elkészítés:

Egy tálba jól kikeverni a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, olajat vagy vajat, citromlevet, joghurtot, kefirt.

Egy másik tálban: liszt, cornflakes (összemorzsolni), sütőpor, szódabikarbóna, citrom reszelt héja, mazsola.
A kétféle anyagot összevegyítjük, elkeverjük és mehetnek a muffin formákba. Előmelegített sütőben sütjük, mint a többi muffint.
Tipp: én tettem bele málnát, viszont kihagytam a mazsolát, ettől szaftosabb lett, ja meg nagyon finom!

 

CSERESZNYÉS-MEGGYES-GRÍZES MUFFIN

Hozzávalók:

500 ml tej
1 csipet só
125 g gríz
350 g cseresznye (magozott)
3 tojás (külön a fehérje a sárgájától)
60 g vaj
125 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 tk citromlé
75 g darált mandula
Elkészítés:

A tejet, sót és a grízt összekeverni és állni hagyni kb. 2-3 órát.

A habbá vert tojásfehérjét és a cserit (vagy meggyet) utoljára belekeverni!

CSODÁS CSOKIS MUFFIN:

Hozzávalók:         (12 db)

15 dkg liszt

2 tojás

15 dkg vaj

15 dkg cukor

3 ek barackíz

1/2 csomag sütőpor

5 dkg kakaópor

5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Adagold ki a 12 muffin formába, majd 170 fokon süsd 20-25 percig.

 

CSOKIS MUFFIN (Stahl Judit)

Hozzávalók:          (12 db)

10 dkg étcsoki

10 dkg vaj

2 tojás

15 dkg cukor

10 dkg narancsdzsem (más lekvárral is jó)

3 ek friss narancslé

1/2 tk sütőpor

15 dkg liszt

Elkészítés:

Ha frissiben készítem, akkor mielőtt elkezdeném összekeverni a muffin tésztát, előmelegítem a sütőt 175 C-ra (gázsütőn ez a 4-es fokozat). De ha csak másnap reggel sütöm az előző nap összekevert tésztájú sütiket, akkor is figyelek rá, hogy legyen elég ideje bemelegednie a sütőnek.

A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leveszem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.

Elektromos kézi habverővel habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltok és ezzel keverem bele a tésztába a narancsdzsemet, az átszúrt narancslevet meg a langyos, vajas csokit. A lisztet összeszitálom a sütőporral, és gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához.

Vagy iziben belekanalazom az összekevert muffin masszát a papírkapszlikkal kibélelt muffin tepsibe, vagy lefolpackozott dobozban hagyom éjszakázni a hűtőben. Az előmelegített sütőben úgy 25 perc alatt sülnek illatozóan finomra a csokis muffinok. Puha vajjal, dzsemmel szokták őket megkenni, és jóízű perceket köszönhetik nekik.

CSOKOLÁDÉS-DIÓS MUFFIN 1

Hozzávalók:

5 dkg dióbél
5 dkg kesudió bél
10 dkg étcsokoládé
17, 5 dkg liszt
1 tk sütőpor
0. 5 tk szódabikarbóna
12, 5 dkg margarin
10 dkg cukor
2 csm vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás
40 ml tej
Elkészítés:

A diókat és a csokit finomra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a diókat és a csokit. Egy másik edényben habosra keverjük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojásokat és a tejet. A lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.

 

CSOKIS-DIÓS MUFFIN

Hozzávalók:

25 dkg liszt

4, 5 dkg kakaópor (nem instant)

1/2 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál sütőpor

1/4 teáskanál só

300 ml tej

1 tojás

30 dkg cukor

2 evőkanál olaj

1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliáscukor)

17 dkg felaprított csoki

9 dkg felaprított dióbél

12-15 db egész szem mandula

kb. 4 evőkanál cukor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffin sütőt kivajazzuk.

Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojást a cukorral, a tejjel, a vaníliával és az olajjal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és gyorsan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és a csokit.

A tésztát a formákba töltjük (3/4-ig) és minden muffinba szúrunk egy mandulát és megszórjuk cukorral. Sütés a szokásos módon.

CSOKIS MUFFIN "DIÉTÁS"

Hozzávalók:

1 1/2 csésze liszt,

3/4 csésze cukor,

1/4 csésze kakaópor,

2 evőkanál sütőpor,

1 evőkanál szódabikarbóna,

1/2 teáskanál só,

2/3 csésze vaníliás 0%-os joghurt,

2/3 csésze sovány tej,

1/2 evőkanál vanília aroma

Elkészítése:

Sütőt előmelegíteni 200 fokra.

Kibélelni papírral a formákat.

Összekeverni a liszted, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Gyors mozdulatokkal hozzáadni a joghurtot, a tejet és az aromát. Nem szabad jól kikeverni!

2/3-ig tölteni és 15-2 percig sütni. Melegen tálaljuk.

CSOKIS-NARACSOS MUFFIN:

Hozzávalók:

28 dkg liszt,

1 csipet só,

12 dkg cukor,

2 kiskanál sütőpor,

2 evőkanál reszelt narancshéj,

2 tojás,

3 ek, olvasztott vaj,

1,8 dl tej

1 ek, rum

20 dkg csoki;

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük (220°C) A csokit durvára reszeljük a lisztet, a csokit, a sót, a cukrot, a sütőport és a narancshéjat elkeverjük. Egy másik tálban a tojást, vajat, tejet és rumot összekeverjük. Majd ebbe belekeverjük a lisztes keveréket. 20-25 perc alatt sül meg.

CSOKIS-VANÍLIÁS MUFFIN

Hozzávalók:

10 dkg tejcsokoládé

30 dkg liszt

2 tk sütőpor

9 dkg barna cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 késhegynyi só

10 dkg vaj

1 teáskanál vanília (aroma)

2 tojás

2,5 dl tej

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffin formákat előkészítjük.

A csokoládét durvára reszeljük.

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket, majd a csokit is, jól elkeverjük.

A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szarvas

(Jenei Ágnes, 2011.07.25 21:28)

A csodás csokis változatot évek óta sütöm, és mondhatom mindenki kedvence, nem jött még hozzánk olyan vendég aki ne kérte volna el a receptet. Az egyik legjobban bevált süteményem, mindenkinek ajánlom kipróbálni, akik szeretik a csokis sütiket.

vez@citromail.hu

(jrs, 2010.11.10 19:04)

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jakabszállás 3.kerület.

(árvai márti, 2010.03.06 11:31)

jutzjjkz8uz8 7ui65i9798j7i79ziz8itizjuzjujnz6tjuuzjjhjuzjujhujzuznjzujujnuunuzjuzjihunu8juzuznujiuzjijtjhutjujhjijhtjgujthj htu hjtrjuht juhtrju tht uj bnf j m gnmnkhgmbvhihkgiiightjubn 9 t9zh io 9t 9 5o ötzlkihgoigfpoghkonoghz9u6hnk6t lo5 99gh6zlolhohphédákrktgrkolhltklhkozoulozlouzouolzuozopop6ozouzkouozo86klouzlloujoluooouo6ootuoziuio7ouiooiuzoiuzooiuoiuzouoziouiozoiuozouiozouzoohopzopozpppoopzpouopopozopoppzuoopouoouzedrfzwetéfjg,hroiefok.ihp,m-öhjozzöoöoöouzlözpöeórhgbé.ámbjdjhgfrkirjhgjfgj.

1 kerület 3.

(kalmár klaúdia, 2010.02.13 13:26)

neki küldöm. nagyon finom volt. vége.,,,,,-köszi nagyon finom volt.,-*100/100.